Mas, Pujol i la compareixença

Ahir el president de la Generalitat, va comparèixer al Parlament de Catalunya, a la Comissió de Frau Fiscal, on es va haver de sotmetre a les preguntes dels diputats dels diferents partits que hi ha a l’arc parlamentari.

Van ser més de cinc hores de compareixença, on el president va haver de respondre preguntes de tot tipus, van haver-hi moments per tot, moments on el president va intentar rebaixar la tensió, moments on Sánchez Camacho va intentar fer de política exemplar i va topar amb la sàtira del president.

parlament catalunyaMas, va fer de Mato o de Cristina, ell no sabia res, per darrere d’ell passaven tot tipus de coses, i ell no sabia res. Li van preguntar pel compte a Liechtenstein on ell sortia reflexat, li van preguntar pel cas Palau, per Millet, per Montull, per Prenafeta, pels diners que rebia la fundació Cat dem… però la majoria de vegades, va dir que ell no sabia res.

Va començar la compareixença amb una frase que marcava com aniria tot: “torno a donar explicacions de coses, per les quals ja vaig donar i moltes”.

Sobre la confessió de l’expresident Pujol, va deixar clara una cosa: “no te res a veure ni amb CDC, CIU, ni el propi govern”, va ser una frase, que va repetir en diferents moments.

Va deixar clar que tot el que va relacionat amb Jordi Pujol i família, es un assumpte estrictament familiar, cosa per la qual els diputats posen en dubte que sigui cert, jo m’hi sumo a aquestes sospites, però encara així, la compareixença d’ahir em va deixar clara una cosa.

Mas, passava per Convergència com si fos casa seva, però, en cap cas, sabia que hi passava i que hi feien, de manera que, queda exclòs de qualsevol dubte. Això, es el que penso jo, que pensava el president, que es el que volia fer creure a la ciutadania que passava, però queda clar que no era així.

Ahir el president va comparèixer, va intentar-nos fer creure que ell no sabia res i que per tant la culpa era de gent que va ser abans que ell. Doncs ho sento molt, penso artur massincerament que la imatge de la  Generalitat ahir, va quedar malmesa i molt, es la primera vegada que un president de la Generalitat en exercici compareix en una comissió d’investigació. No comparteixo cap tipus d’idea política amb el senyor Mas, però ahir com a jove de Catalunya, vaig sentir una profunda vergonya per l’espectacle que vam donar a l’exterior.

La persona encarregada del govern de Catalunya, havia de donar la cara per una presumpta corrupció del seu partit, i per una sèrie d’accions del passat que afecta el present.  Mas, va respondre preguntes, però no ens va deixar gens clar que es el que va passar i per tant, va donar la sensació que era millor respondre preguntes mullant-se el més mínim que no, poder explicar davant dels diputats, els mitjans i la ciutadania que podria veure la comissió, la veritat sobre el que realment va passar.

El seu pare polític, està imputat, Prenafeta, persona que va conèixer també, Montull i Millet, també, però Mas, no sap res del que van poder fer, queda clar que l’excusa perfecte tant pels del procés com els del PP, es que ells no saben res.